top of page

Ontdek welke sieraden het beste bij je passen: Goud of Zilver?

Sieraden kunnen een prachtige aanvulling zijn op je persoonlijke stijl. Ze kunnen je outfit naar een hoger niveau tillen en je look compleet maken. Maar hoe weet je of goud of zilver beter bij je past? Hier zijn een aantal tips om je te helpen de juiste keuze te maken.

Gouden ring

1. Huidondertoon

Een van de belangrijkste factoren bij het kiezen tussen goud en zilver is je huidondertoon. Huidondertonen worden meestal ingedeeld in drie categorieën: koel, warm en neutraal.

  • Koele ondertoon: Als je huid een roze, rode of blauwe ondertoon heeft, heb je waarschijnlijk een koele ondertoon. Zilver en witgoud staan vaak prachtig bij mensen met een koele ondertoon, omdat deze metalen de koele tinten in de huid accentueren.

  • Warme ondertoon: Als je huid een gele, perzik- of gouden ondertoon heeft, heb je een warme ondertoon. Geelgoud en rosegoud complementeren de warme tinten van je huid en zorgen voor een harmonieuze uitstraling.

  • Neutrale ondertoon: Als je zowel warme als koele ondertonen in je huid ziet, heb je een neutrale ondertoon. Dit betekent dat je zowel goud als zilver kunt dragen en dat beide goed bij je zullen staan.


2. Test met kleuren

Een eenvoudige manier om je ondertoon te bepalen is door te kijken hoe je huid reageert op verschillende kleuren:

  • Kijk naar je aderen: In natuurlijk licht, kijk naar de aderen aan de binnenkant van je pols. Als ze blauw of paars lijken, heb je waarschijnlijk een koele ondertoon. Als ze groen lijken, heb je waarschijnlijk een warme ondertoon.

  • Probeer kleding in koele en warme kleuren: Draag een shirt in een koele kleur zoals blauw of paars en een shirt in een warme kleur zoals geel of oranje. Welke kleur laat je huid er stralender en gezonder uitzien? Dit kan je een hint geven over je ondertoon.


3. Overweeg je garderobe

Naast je huidondertoon, is het belangrijk om rekening te houden met de kleuren die je vaak draagt:

  • Koele kleuren in je kledingkast: Als je vaak koele kleuren draagt zoals blauw, groen, en paars, zal zilver waarschijnlijk beter bij je passen.

  • Warme kleuren in je kledingkast: Als je vaak warme kleuren draagt zoals rood, oranje, en geel, dan zal goud waarschijnlijk beter passen.


4. Persoonlijke voorkeur en stijl

Goud en zilveren sieraden

Natuurlijk is je persoonlijke voorkeur net zo belangrijk als alle andere factoren. Sommige mensen voelen zich gewoon meer aangetrokken tot goud of zilver, ongeacht hun huidondertoon of de kleuren in hun garderobe. Het belangrijkste is dat je je comfortabel en zelfverzekerd voelt in wat je draagt.

  • Mix en match: Tegenwoordig is het helemaal niet ongebruikelijk om goud en zilver te mixen. Probeer verschillende combinaties uit om te zien wat jij het mooiste vindt.

  • Statement pieces: Kies voor opvallende sieraden die echt jouw stijl weerspiegelen. Of het nu een gouden ketting of een zilveren armband is, het belangrijkste is dat jij je er goed bij voelt.


5. Probeer het uit

De beste manier om erachter te komen of goud of zilver bij je past, is door het gewoon te proberen. Ga naar een juwelier en pas verschillende stukken uit. Kijk hoe ze staan bij je huid en hoe ze passen bij je persoonlijke stijl. Vraag eventueel om advies van de juwelier, zij hebben vaak veel ervaring en kunnen je goed helpen.


Conclusie

Het kiezen tussen goud en zilver hoeft geen moeilijke beslissing te zijn. Door je huidondertoon, de kleuren van je garderobe, en je persoonlijke voorkeuren in overweging te nemen, kun je een weloverwogen keuze maken. En onthoud, het belangrijkste is dat jij je mooi en zelfverzekerd voelt in de sieraden die je draagt. Of het nu goud, zilver, of een mix van beide is, draag wat je gelukkig maakt!

Comments


Commenting has been turned off.

Ontdek de collectie

bottom of page