top of page

10 need to know sieraden style tips


Hoe maak je optimaal gebruik van je sieradencollectie zonder dat het saai wordt? Hoe kies en style je sieraden die bij jezelf en je garderobe passen? De antwoorden liggen niet altijd voor de hand. Maak je geen zorgen: we hebben onze 15 beste sieraden style tips opgeschreven om je te helpen.


Klinkt dit bekend: je hebt een sieradencollectie vol met items waar je dol op bent, maar je draagt steeds dezelfde, haalt er niet echt het maximale uit en weet niet goed waar je moet beginnen. Of misschien weet je gewoon niet zeker welke stukken je moet kopen die met elkaar en voor jou werken.


We hebben het allemaal weleens meegemaakt.


Zoals When Sara Smiles zegt: “Sieraden zijn misschien wel de simpelste manier om een eenvoudige outfit up te spicen.” Wie zijn wij om het daar niet mee eens te zijn?


Daarom hebben we een aantal handige sieraden style tips trucs verzameld om jou te helpen sieraden te dragen die passen bij jouw stijl, persoonlijkheid en garderobe.


Pipe - Sterling zilveren / 24k goud vergulde ketting

1. Meng metalen als een professional

Wees niet bang om gouden, zilveren en roségouden stukken te combineren. Deze eclectische benadering voegt diepte toe aan je look en zorgt ervoor dat je je favoriete stukken samen kunt dragen.


2. Evenwicht tussen krachtig en subtiel

Als je een statement-item zoals opvallende oorbellen of een dikke armband rockt, breng het dan in evenwicht met subtielere accessoires elders. Dit zorgt ervoor dat jouw algehele look verfijnd is en niet te overweldigend.


Sterling zilveren ketting

3. Laagjes, laagjes, laagjes

Omarm de kunst van het ‘layeren’! Combineer kettingen van verschillende lengtes en stijlen om een ​​chique, gestructureerd effect te creëren. Experimenteer met verschillende combinaties totdat je de perfecte mix voor jouw outfit hebt gevonden.






4. Je hoeft niet altijd een ketting te dragen

Soms is het een goed idee om zonder ketting te gaan (snik!).

Als je opvallende oorbellen draagt, kan het een goed idee zijn om geen ketting te hebben die afbreuk doet aan je look, afhankelijk van je outfit. Maar als je een heel laag uitgesneden of hooggesloten outfit draagt, zal het dragen van een ketting vaak heel goed werken.


5. Personaliseer met initialen en symbolen

Voeg een persoonlijk tintje toe aan uw ensemble met sieraden met initialen, geboortestenen of betekenisvolle symbolen. Deze stukken zien er niet alleen geweldig uit, maar vertellen ook jouw unieke verhaal.


6. Maak een besluit over de focus van je outfit

Wat wil je dat de focus van je outfit is? Een simpele – zelfs saaie – outfit wordt met de juiste sieraden en accessoires bijna altijd omgetoverd tot iets bijzonders. Je kunt sieraden kiezen die echt een statement maken om een ​​eenvoudige outfit tot leven te brengen, of je kunt sieraden mixen en matchen voor een meer gelaagde look.

 

Maar als je opvallende kleding draagt, is het vaak een goed idee om kleinere, subtielere sieraden als highlights te dragen.


Het beste advies is om een ​​beslissing te nemen over wat voor jou werkt en ermee aan de slag te gaan. Je doel moet altijd zijn om je te kleden zoals jezelf, zodat je je op je gemak en zelfverzekerd voelt.


Sterling zilveren oorbellen

7. Hoe zet je je oorbellen in

Combineer statement oorbellen met een eenvoudige halslijn of kies voor klassieke studs als aanvulling op een drukkere outfit. Je oorbellen moeten verbeteren, niet concurreren.







8. Ga niet altijd mee met de trends

We kennen allemaal wel iemand die een beetje te veel een modeslaaf is. Trends beïnvloeden tot op zekere hoogte wat we allemaal dragen, en dat is prima. Maar het is nooit een goed idee om altijd de mode te volgen ten koste van je eigen smaak en persoonlijkheid. Uiteindelijk zul je jezelf verliezen. En het is ook erg duur!

Probeer in plaats daarvan jouw eigen stijl te ontwikkelen die jou een zelfverzekerd gevoel geeft.


Denk bij het kiezen van sieraden altijd na over wat past bij jouw kleur, frame en algemeen gevoel voor stijl. Houd met al deze zaken rekening als je accessoires aanschaft.


En vergeet je persoonlijkheid niet: we zijn allemaal verschillend en jouw persoonlijkheid kan tot uiting komen in de sieraden die je kiest.


9. Weet wanneer je het moet verzachten

Soms is minder meer. Als je outfit druk is of een patroon heeft, overweeg dan om je accessoires te verzachten. Kies één opvallend stuk en houd de rest minimaal om het evenwicht te bewaren.


10. Overgang van dag naar nacht

Drukke dagen? Plan voor veelzijdigheid. Kies stukken die naadloos overgaan van dag naar nacht. Een simpele ketting kan met een snelle verandering van oorbellen veranderen in een statement-stuk, zodat je moeiteloos van kantoor naar een avondje uit kunt gaan.


Mix, match en experimenteer met verschillende combinaties om te ontdekken wat jou het meest fijne gevoel geeft.


11. Bonus tip: reinig je sieraden

Zoveel mensen zien het schoonmaken van hun sieraden over het hoofd. Het zal echt een verschil maken voor hoe jouw sieraden eruit zien.


Als je goed kijkt naar de sieraden die je vaak draagt ​​of die misschien al een tijdje ongedragen zijn, zul je waarschijnlijk merken dat ze er vuil, dof en verre van sprankelend uitzien.


Je mag het schoonmaken van je kleding niet nalaten, net zomin als het schoonmaken van sieraden.


Meer hierover kun je lezen in de blog: Hoe verzorg ik mijn sieraden.

Comments


Ontdek de collectie

bottom of page